خانه / سلامت / تغذیه و خواص خوراکی ها / خواص خرفه و رفع تشنگی با این گیاه دارویی

خواص خرفه و رفع تشنگی با این گیاه دارویی

خرفه
خرفه

خواص خرفه برای رفع تشنگی و بیماری ها

منتخب وب: خرفه که معمولاً به صورت خودرو در باغچه منازل، کنار جوی ها و در مناطق مرطوب می روید، شاید زیاد مورد توجه نباشد اما اکنون کشف های مهمی در مورد آن انجام شده که توسط سازمان بهداشت جهانی لقب اکسیر جهانی (Global panacea) به آن داده شده است و متداول ترین گیاه دارویی مورد استفاده در جهان ذکر شده است

خرف به محیطی با نور زیاد و دمای ۲۵درجه سانتی گراد نیاز دارد. خاک مناسب برای رشد و پرورش آن مخلوطی از خاک باغچه، رس و مقداری ماسه است. بذر خرفه را باید در فاصله ماه های اردیبهشت تا تیر در باغچه یا گلدان بکارید و چون این گیاه به آب فراوان نیاز دارد، باید به صورت مرتب و منظم آبیاری شود.

این گیاه علفی  به دلیل طبیعت سرد برای تسکین عطش بسیار مفید است. به ویژه با ورود به ماه مبارک رمضان شما  را به خوردن این سبزی مفید در افطار و سحر توصیه می کنیم.

خواص دارویی خرفه

* برگ و ساقه آن مسکن صفرا است و آن را قمع می کند .
* حرارت خون و کبد و معده را تسکین می دهد و برای تسکین حدت تبهای گرم و صفراوی مفید است.
*  تسکین عطش و کنترل ترشح ادرار در مورد بیماری دیابت و رفع سردرد های گرم بسیار خوب است
* خونریزی از هر عضوی را قطع می کند و همچنین برطرف کننده چرک سینه می باشد
* برای خرد کردن سنگ مثانه و ازدیاد ترشح بول مفید است، یعنی مدر است
* اگر برگ و ساقه آن را مانند سالاد و با سرکه بخورند برای درد کلیه بسیار نافع است.
* ضماد برگ و ساقه آن به تنهایی برای تسکین حرارت اعضا و سوختگی آتش مفید است
* اگر بر معده و کبد گذارند برای تسکین حرارت آنها مفید است
* اگر با حنا تهیه شود و بر کف دست و پا گذارده شود برای حرارت و پیسی های دست و پا در صورت تکرار مناسب است
* ضماد ریشه آن برای زگیل قوی تر از ضماد گیاه است
* اشتها را کاهش می دهد و اسراف در خوردن آن نور چشم را نقصان می دهد

منابع معدنی و ویتامین های این گیاه علفی

منتخب وب: آنچه این گیاه را متمایز می کند، وجود اسید چرب امگا۳ زیاد در برگ آن (قسمت رویشی) است. البته دیگر گیاهان مثل کلزا یا بذر کتان نیز امگا۳ دارند، ولی این ماده در بذرهای آن ها یافت می شود. حدود ۷۰ درصد اسیدهای چرب تشکیل دهنده روغن آن غیر اشباع بوده و حدود ۵۰ درصد آن را تنها اسید چرب امگا۳ تشکیل می دهد.
علاوه بر وجود امگا۳ در قسمت رویشی آن، مواد معدنی مثل منیزیم، پتاسیم، کلسیم و همچنین ویتامین ث (۱۶ میلی گرم در ۱۰۰ گرم ماده تر) به مقدار زیاد در بافت های آن وجود دارد. غنی بودن از اکسیدان ها (رنگ قرمز ساقه) از دیگر مزیت های این گیاه است. خرفه سرشار از بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین آ)، B1 و B2 نیز می باشد

خواص تخم خرفه

منتخب وب: تخم آن ضد کرم کدو است و عصاره ساقه و برگ آن برای بیماریهای کبد و بیماریهای کمی ویتامین c بسیار مفید است، البته کمتر از شاهی. زیرا در خرفه تا حد ۲۵ گرم در ۱۰۰ گرم برگ ویتامینc دارد و به عنوان رژیم غذایی اشخاص مبتلا به اسکوروی تجویز می شود
* از خواص تخم خرفه می توان به تصفیه کنندگی خون، رفع التهابات گوارشی، رفع سرفه و تسکین دهنده تشنگی اشاره کرد.
* از تخم خرفه همچنین در شیرینی پزی و برای تزئین، به خصوص تزئین شیرینی نان برنجی استفاده می شود.
* تخم خرفه تقویت کننده قوای عمومی بدن است.
* تخم گیاه خاصیت ضد کرم، به خصوص علیه کرم کدو دارد
گردآوری شده از منتخب وب

لینک کوتاه مطلب : http://montakhabweb.ir/?p=16595

همچنین ببینید

مسواک بزنید تا زنده بمانید!

دندان‌ها یکی از مهم‌ترین ابزارهای تغذیه‌ای در انسان و دیگر موجودات هستند. اهمیت به دندان برای اغلب ما تعریفی دارد که حالا با توجه به پژوهش‌های اخیر باید تعاریفی سنتی را تغییر دهیم.

یک دیدگاه

  1. کسی اطلاع داره از کجا میشه تازه شو تهیه کرد؟

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.