مربا چغندر یا لبو
مواد لازم برای تهیه مربای چغندر یا لبو
شکر یک کیلو و دویست گرم
چغندر یک کیلوگرم
آب لیموترش نصف فنجان
گلاب یک لیوان
مواد لازم
یک عدد لیمو ترش بزرگ یا نصف فنجان آب لیمو تازه. پنج لیوان سرپر شکر معادل یک کیلو و دویست گرم.
روش تهیه مربای چغندر
یک کیلو چغندر را پوست کنده، به کوچکی یک حبه قند خرد میکنیم. سپس آن را همراه پنج لیوان شکر (یک کیلو و دویست گرم) و چهار لیوان آب (یک کیلو) در یک قابلمه ریخته تا به جوش آید.
مربا را با شعله متوسط حدود دو الی سه ساعت دم میکنیم تا قوام آید. (برای تعیین قوام مربا، نوک قاشق از شربت مربا را در یک نلعبیکی ریخته تا سرد شود. اگر غلظت مناسب بود، مربا قوام آمده است.) سپس یک لیوان گلاب را اضافه کرده تا ده دقیقه دیگر بپزد و در آخر نصف فنجان آب لیمو ترش تازه را اضافه کرده، شعله را خاموش میکنیم.
در قابلمه را گذاشته تا مربا سرد شود. سپس مربا را در ظرف در بسته ریخته، در یخچال قرار میدهیم تا آماده پذیرایی شود.
نوش جان
کالری موجود در مربای چغندر
مقدار کالری موجود در کل مربا 5250 کیلوکالری میباشد.
مقدار کالری موجود در یک کاسه ماست خوری از مربا چغندر حدود 750 کیلوکالری میباشد.
مقدار کالری موجود در یک قاشق مرباخوری حدوداً 50 کیلوکالری میباشد.
tebyan.net